"Сьогодні відбувається протистояння між демократією та диктатурою". "УДАР Віталія Кличка" звернувся до міжнародної демократичної спільноти

У партії УДАР зазначили, що Україна не прагне війни
Фото: udar.party
Під час XXV з'їзду партії "УДАР Віталія Кличка" ухвалили звернення до міжнародних друзів і партнерів України та міжнародної демократичної спільноти із закликом об'єднатися заради захисту спільних демократичних цінностей, свободи та захисту України. Звернення делегатам з’їзду презентувала голова львівської обласної організації партії Оксана Юринець, повідомив сайт УДАР.

"Сьогодні відбувається поворотний момент у світовій політиці – протистояння між демократією та диктатурою, між вільним світом та несвободою. Від результатів цього протистояння залежить не лише майбутнє України, але й стабільність та мир у Європі, а також вага демократичних цінностей та принципів. Росія хоче всіх переконати, що демократичні цінності не захистять від танків і ракет. Що єдиною справжньою цінністю є брутальна військова сила. Сьогодні ми повинні об'єднатися, щоб показати, що наші цінності мають значення. Ми маємо показати, що готові захистити те, що всіх нас об'єднує", – ідеться у заяві.

"УДАР Віталія Кличка" подякував за допомогу міжнародним партнерам, які під час загрози для України виявили себе як справжні друзі.

"Міжнародних друзів України єднають і роблять сильними спільні цінності: віра в те, що народ має сам вільно обирати своє майбутнє; упевненість у тому, що лише вільна людина може бути щасливою; повага до суверенітету та територіальної цілісності кожної держави. Наші справжні друзі розуміють, що захищена Україна – це найдієвіший захист цінностей свободи, демократії та миру", – зазначили у заяві.

У партії УДАР наголосили, що Україна не прагне війни.

"Навпаки, вже вісім років ми сплачуємо життями найкращих воїнів за мир і затишок у наших будинках. Проте ми не даємо спокою агресору лише тому, що насмілилися самостійно обирати своє майбутнє, повірили в ідеали демократії та вийшли на вулицю, щоб їх захистити", – ідеться у повідомленні на сайті партії.

Члени політичної сили зазначили, що українці розраховують на себе, але сподіваються на допомогу світової спільноти.

"Ми усвідомлюємо, що маємо покладатися на власні сили, і ми будемо боронити свою землю, ми будемо битися за свою країну до останнього. Але в той же час ми розраховуємо на адекватну допомогу від світової спільноти демократичних країн. Захистити демократію, захистити свободу, захистити Україну ("Stand for democracy. Stand for freedom. Stand with Ukraine")", – ідеться у зверненні партії УДАР.

Контекст:

Глава Міноборони України Олексій Резніков розповів 3 лютого, що біля кордону України зібрано 115 тис. російських військ наземного компонента. Вони перебувають у Білорусі, РФ, а також на тимчасово окупованих територіях у Криму та ОРДЛО.

США і НАТО неодноразово закликали Росію до деескалації напруги на кордоні.

Заступниця держсекретаря США Вікторія Нуланд заявила в інтерв'ю Financial Times, яке вийшло 15 січня, що США мають 18 різних сценаріїв на випадок вторгнення Росії до України. У Кремлі відповіли, що "теж різні сценарії розглядають".

У Білому домі повідомили 18 січня, що Росія може будь-якої миті розпочати вторгнення в Україну. Зокрема, у США стурбовані переміщенням російських військ на навчання до Білорусі.