Стало відомо, про що Байден говорив із Трампом після ймовірного замаху

Байден "відчув полегшення", кажуть у Білому домі
Фото: ЕРА

Президент США Джо Байден і колишній глава Білого дому Дональд Трамп, який знову йде на вибори, говорили телефоном після ймовірної спроби замаху у Флориді. Про це 16 вересня пише The Hill.

"У нас була дуже приємна розмова. Ішлося про роботу Секретної служби", – цитує видання слова експрезидента на пресконференції.

Про розмову повідомила в Х заступниця спікера Білого Дому Емілі Саймонс. За її словами, Байден задоволений тим, що Трамп уже під захистом.

"Президент Байден щойно розмовляв із колишнім президентом Трампом і висловив полегшення від того, що він у безпеці. Вони провели сердечну бесіду, і колишній президент Трамп подякував за дзвінок", – написала Саймонс.

Контекст:

15 вересня штаб Трампа заявив, що біля його гольф-клубу у штаті Флорида сталася стрілянина. Сам політик не постраждав. Секретна служба США зазначила, що "інцидент пов'язаний із захистом колишнього президента".

CNN розповів, що один з агентів Секретної служби, який охороняє Трампа, помітив чоловіка з гвинтівкою, після цього по ньому відкрили вогонь. Підозрюваний утік, але згодом його затримали.

У спробі підготовки замаху на Трампа підозрюють 58-річного Раяна Веслі Раута з Гаваїв. Йому висунули обвинувачення у володінні вогнепальною зброєю засудженим злочинцем і володінні вогнепальною зброєю зі знищеним серійним номером.

Це друга спроба замаху на Трампа. 13 липня під час виступу політика на передвиборчому мітингу в штаті Пенсильванія пролунали постріли, після чого його швидко вивели зі сцени співробітники спецслужби. Одна з куль зачепила вухо експрезидента. Після цього його охорону посилили.

16 вересня в інтерв'ю Fox News Трамп заявив, що підозрюваний у замаху на нього Раут "повірив риториці Байдена і [кандидатки у президенти від демократів Камали] Гарріс і діяв відповідно до неї".