Суд у Франції залишив під арештом віллу Льовочкіна – ЗМІ

Льовочкін заперечив інформацію про арешт нерухомості у Франції
Фото: opposition.org.ua

Апеляційний суд у Ніцці (Франція) відхилив скаргу народного депутата України від Опозиційного блоку Сергія Льовочкіна на арешт нерухомості, пише сайт "Публичные люди".

У понеділок, 26 березня, Апеляційний суд Ніцци (Франція) залишив чинним рішення суду першої інстанції, згідно з яким було накладено арешт на нерухоме майно народного депутата України від Опозиційного блоку Сергія Льовочкіна, пише сайт "Публичные люди".

У лютому 2018 року народний депутат, лідер партії "За життя" Вадим Рабінович заявляв, що на його вимогу суд у Ніцці заарештував маєток Льовочкіна. Він повідомив, що в Україні вже звернувся до представників Національного антикорупційного бюро, Служби безпеки України, Міністерства внутрішніх справ та інших органів.

Льовочкін вказав у своїй електронній декларації за 2015 рік нерухомість у Франції, цей самий будинок та земельну ділянку згадано в його декларації за 2016 рік. Ідеться про будинок площею 1163 м&³2; і ділянку, що займає 9387 м&³2;.

Нардеп обидва рази задокументував, що має "безкоштовне право користування, надане рідною сестрою, яка є бенефіціарним власником юридичної особи – власника об'єкта", маєтком і земельною ділянкою у Франції. У 2016 році нардеп від Блоку Петра Порошенка Сергій Лещенко заявляв, що вказана нерухомість і земля коштують €40 млн.

Будинку вартістю €2 млрд у деклараціях Льовочкіна та його сестри, нардепа від Опозиційного блоку Юлії Льовочкіної, немає. У декларації Льовочкіної за 2016 рік є ще один будинок у Франції площею 361,48 м&³2; і ще одна земельна ділянка у цій країні площею 4029 м&³2;. Вартості цієї нерухомості в декларації не вказано.

Сергій Льовочкін інформацію про арешт нерухомості спростовував.