Суд вирішив допитати екс-главу МВС Захарченка у справі п'ятьох екс-беркутівців

Захарченка допитають за допомогою відеозв'язку із території іноземної держави
Фото: Олександр Хоменко / Gordonua.com

Суд відмовив захисту п'ятьох екс-беркутівців у допиті екс-прем'єр-міністра України Миколи Азарова, однак задовольнив клопотання про допит колишнього глави МВС Віталія Захарченка за допомогою відеозв'язку.

Святошинський районний суд Києва вирішив допитати як свідка захисту колишнього міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка у справі п'ятьох екс-беркутівців, обвинувачених у розстрілі активістів Євромайдану у 2014 році, повідомляють "Українські новини".

"Суд присяжних ухвалив: клопотання про допит свідка Захарченка Віталія Юрійовича в порядку міжнародно-правової допомоги шляхом відеоконференції з території іншої держави – задовольнити", – оголосив суддя Сергій Дячук, який головує у процесі, під час засідання 3 квітня.

Водночас суд відмовив захисту в допиті екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Святошинський районний суд Києва розглядає справу п'ятьох екс-беркутівців: Сергія Тамтури, Сергія Зінченка, Павла Аброськіна, Олега Янішевського й Олександра Маринченка.

Співробітників "чорної роти" "Беркуту" Тамтуру і Маринченка затримали в Києві 23 лютого 2015 року. У березні–квітні 2014 року було затримано інших екс-співробітників цієї спецроти – Зінченка, Аброськіна та їхнього командира Дмитра Садовника. Після того, як суд звільнив Садовника з-під варти, він утік. У липні 2015 року затримали ще одного підозрюваного у цьому злочині – екс-беркутівця Янішевського.

Загалом у справі про розстріл Євромайдану було заарештовано 16 беркутівців і п'ятьох співробітників СБУ. За даними Генпрокуратури, на Майдані було розстріляно "Беркутом" 48 активістів.