Суд зобов'язав Киву спростувати заяви про "мільярд" та "американське громадянство" Яценюка

Киву (на фото) зобов'язали спростувати фейки про Яценюка протягом 10 днів після набуття чинності рішення суду
Фото: Илья Кива / Facebook
Дарницький районний суд Києва визнав неправдивими слова народного депутата від "Опозиційної платформи – За життя" Іллі Киви щодо прем'єр-міністра України у 2014–2016 роках Арсенія Яценюка.

Про це прессекретарка експрем'єра Ольга Лаппо повідомила у Facebook.

"Депутат від ОПЗЖ Кива розповсюджував брехню про Арсенія Яценюка. Це визнав Дарницький районний суд міста Києва. На одному з політичних ток-шоу в листопаді минулого року Кива озвучив фейки про американське громадянство Арсенія Яценюка та його родини, а також фейк про так званий перший мільярд. Суд зобов'язав Киву протягом 10 днів з моменту набрання рішенням законної сили спростувати недостовірну інформацію", – написала вона.

Яценюк сьогодні зазначив у Facebook, що "неадекват Кива отримав адекватне судове рішення, яким визнано, що він  брехун". Заяви нардепа про своє громадянство і "вкрадені мільярди" експрем'єр назвав нісенітницею.

За словами Лаппо, це не перше таке судове рішення. Раніше суд зобов'язував спростовувати поширені про Яценюка фейки блогерів Михайла Шнайдера, Ірину Угрюмову, Олега Торгала.


Контекст:

Інцидент, про який ідеться, стався 27 листопада 2020 року в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера". Кива тоді "у примітивній хамській манері озвучив відомий російський темник про американське громадянство Арсенія Яценюка та його родини, а також фейк про так званий мільярд", повідомляла Лаппо.