Трамп офіційно заявив, що балотуватиметься у президенти США

Також Трамп у промові виклав свої передвиборчі обіцянки
Фото: EPA

Експрезидент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп офіційно прийняв пропозицію Республіканської партії брати участь у виборах на пост президента США. Про це він заявив 16 липня на національному з’їзді Республіканської партії в Мілуокі, написав CNN.

"Отже, сьогодні ввечері з вірою й відданістю, я з гордістю приймаю вашу кандидатуру на пост президента Сполучених Штатів", – сказав Трамп.

Ця промова стала першим публічним виступом Трампа після спроби замаху на життя експрезидента.

Окрім того, як передає CNN, Трамп виклав свої обіцянки на потенційний майбутній президентський строк. Ідеться, зокрема, про сприяння зниженню цін на харчові продукти й бензин, повернення робочих місць, а також захист кордонів, що "запустить найбільшу операцію з депортації в історії країни".

За словами Трампа, республіканці скоротять витрати на енергоносії, що нібито "також знизить вартість транспортування, виробництва й усіх побутових товарів".

Робочі місця в автомобільній промисловості він пообіцяв повернути за допомогою податків, тарифів і, зокрема, не дозволяючи будувати заводи з виробництва автомобілів у таких країнах, як Мексика і Китай. Трамп вважає, що це приведе до погашення зовнішнього боргу.

Він також заявив, що захищатиме програми соціального й медичного забезпечення.

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року. Це будуть 60-ті в історії країни президентські вибори, на яких мають обрати 47-го президента США. Експрезидент Штатів, мільярдер Трамп і чинний президент Джо Байден здобули потрібну кількість голосів делегатів для висування у президенти США. Кандидатуру Байдена ще мають затвердити на з'їзді Демократичної партії, який відбудеться 19 серпня. Трампа затвердили як кандидата 15 липня.