Трамп заявив, що переніс дату й місце дебатів із Гарріс

Трамп зробив чергову заяву про дебати
Фото: ЕРА

Експрезидент США, кандидат у президенти від республіканців Дональд Трамп заявив, що його дебати з імовірною кандидаткою від демократів, віцепрезиденткою Камалою Гарріс відбудуться 4 вересня в Пенсильванії і їх транслюватиме канал Fox News. Про це Трамп написав 3 серпня у соцмережі Truth Social.

Трамп заявив, що "домовився з Fox News" про проведення дебатів із Гарріс, не уточнивши, чи дала вона свою згоду.

Планували, що його наступні дебати з нинішнім главою Білого дому Джо Байденом 10 вересня транслюватиме компанія мовлення ABC. Однак, за словами Трампа, цей захід скасували, оскільки Байден вийшов із перегонів, а сам Трамп позивається до ABC Network і ведучого Джорджа Стефанопулоса, "тим самим створюючи конфлікт інтересів".

Модераторами дебатів на Fox News, за словами Трампа, будуть журналісти Брет Баєр і Марта Маккаллум, а правила – ті самі, що й на дебатах із Байденом.

Скріншот: realDonaldTrump / TruthSocial

Fox News вважають медіа, близьким до Республіканської партії.

The New York Times зазначає, що поки незрозуміло, чи погодилася Гарріс на дебати – її штаб не встиг дати коментар. Прессекретарка Fox News також не відповіла на запитання видання.

25 липня Гарріс повідомляла, що Трамп передумав проводити дебати, хоча за два дні до цього, 23 липня, заявляв про готовність провести їх "неодноразово". Тоді йшлося про передвиборчу дуель 10 вересня на телеканалі ABC.

"Трамп погодився на дебати 10 вересня. Тепер, схоже, він відступився", – написала Гарріс в Х. Вона тоді зазначила, що виборці заслуговують побачити їхній передвиборчий діалог і вона до нього готова.

Контекст:

21 липня чинний президент США Джо Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів і підтримав висування Камали Гарріс як кандидата від Демократичної партії на виборах у листопаді.

23 липня стало відомо, що Гарріс здобула достатню для висування підтримку серед демократів. Того самого дня вона вперше випередила Трампа в опитуванні, проведеному агентством Reuters і соціологічною службою Ipsos. Гарріс здобула 44% голосів, тоді як Трампа підтримало 42% респондентів.

Штаб Трампа 23 липня подав скаргу у Федеральну виборчу комісію, стверджуючи, що передання Гарріс виборчого фонду Байдена в розмірі $96 млн є порушенням закону.