Трамп заявив, що готовий провести дебати з Гарріс

Трамп наголосив на важливості дебатів для президентських перегонів
Фото: EPA

Кандидат у президенти США Дональд Трамп 23 липня заявив про готовність провести дебати з віцепрезиденткою Камалою Гарріс і "не один раз". Слова Трампа наводить видання Politico.

Зазначають, що наступні дебати, які заплановано на 10 вересня, мають відбутися на телеканалі ABC News. Протягом останніх днів Трамп наполягав на проведенні дебатів на Fox News, бо вважає ABC "блазнями".

Однак під час телефонної конференції із журналістами Трамп заявив, що буде брати участь у дебатах із Гарріс незалежно від того, де вони відбудуться.

Також Трамп наголосив на важливості дебатів для президентських перегонів. На його думку, "незалежно від того, висуваєтеся ви від демократів чи республіканців, проведення дебатів – це обов'язкова умова".

Контекст:

21 липня чинний президент США Джо Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів і підтримав висування Камали Гарріс як кандидатки від Демократичної партії на виборах у листопаді.

23 липня стало відомо, що Гарріс здобула достатню для висування підтримку серед демократів. Того самого дня вона вперше випередила Трампа в опитуванні, яке провели агентство Reuters і соціологічна служба Ipsos. Гарріс здобула 44% голосів, тоді як Трампа підтримало 42% респондентів.

Штаб Трампа 23 липня подав скаргу до Федеральної виборчої комісії, стверджуючи, що передання Гарріс виборчого фонду Байдена в розмірі $96 млн є порушенням закону.