Трамп заявив, що Байден "не годиться ні в кандидати, ні щоб лишатися на посаді"

Трамп заявив, що Сполучені Штати довго страждатимуть через наслідки президентства Байдена
Фото: EPA

Кандидат у президенти США від Республіканської партії Дональд Трамп глузуваннями й образами відреагував на оголошення чинного президента Джо Байдена про вихід із перегонів і сказав, що він "не може" продовжувати роботу на посаді. Таку заяву 21 липня Трамп опублікував у своїй соцмережі Truth Social.

Трамп написав, що Байден "не годився на те, щоб балотуватися на президентську посаду, і явно не може виконувати свої обов’язки – і ніколи не годився на це".

Він продовжив закидами, що буцімто Джо Байден обійняв посаду завдяки "неправді й фейкам" і що "всі довкола нього, включно з лікарем і ЗМІ, знали, що він не здатен бути президентом".

Трамп знову звинуватив Джо Байдена у проблемі з нелегальною міграцією у США, заявивши, що серед таких мігрантів багато людей із "в’язниць, психічних лікарень і рекордна кількість терористів".

"Ми будемо дуже страждати через наслідки його президентства, але ми виправимо завдану шкоду дуже швидко", – резюмував Трамп.

Контекст:

Чергові президентські вибори у США відбудуться 5 листопада 2024 року.

Байдена закликали знятися з президентських перегонів, зокрема, через його вік і стан здоров'я.

Увечері 27 червня у США відбулися перші з двох запланованих дебатів основних кандидатів на виборах президента США 2024 року – чинного глави держави, демократа Байдена і його попередника, республіканця Трампа. Американські ЗМІ розкритикували виступ Байдена. Як написало видання The Hill, президент "плутався у словах і втрачав хід думки, а його мовлення часто переривалося". За оцінкою Politico, "жахливий виступ Байдена спричинив паніку серед демократів", тому представники Демократичної партії нібито обговорюють його заміну іншим кандидатом.

21 липня Байден оголосив про вихід із передвиборчих перегонів, зазначивши, що "сконцентрується на тому, щоб виконувати обов'язки президента до кінця строку".