Трамп заявив, що за державними боргами він кращий від Обами

Дональд Трамп заявив, що за час його керівництва зменшився держборг США
Фото: ЕРА

Президент США Дональд Трамп дорікнув засобам масової інформації, що вони не повідомили про зменшення на $12 млрд державного боргу США за перший місяць його керівництва країною.

За перший місяць президентства Дональда Трампа державний борг Сполучених Штатів Америки зменшився на $12 млрд, тоді як у перший місяць президентства Барака Обами держборг збільшився на $200 млрд. Це написав у Twitter президент США Дональд Трамп.

Водночас він поскаржився, що цю інформацію "ЗМІ не повідомили".

24 лютого низка провідних ЗМІ, зокрема The New York Times, Politiko, BuzzFeed, Daily Mail, BBC і Los Angeles Times, не пустили на брифінг у Білому домі прес-секретаря Трампа Шона Спайсера.

Під час великої прес-конференції 11 січня ще до його інавгурації Трамп назвав "купою сміття" видання BuzzFeed, на запитання представника ВВС він відмовився відповідати, а репортера CNN, який намагався поставити запитання, він демонстративно проігнорував.

18 січня у відкритому листі до обраного президента США представники засобів масової інформації США попередили Трампа, що будуть виконувати свої професійні обов'язки попри протидію з боку влади.

18 лютого Трамп у Twitter написав, що газета The New York Times і телеканали NBC News, ABC, CBS, CNN, на його думку, є "ворогами американського народу".

Інавгурація Трампа відбулася 20 січня. 17 лютого він заявив, що успадкував від адміністрації Обами суцільне безладдя.

Обама обіймав посаду президента США із 2009 року.