"Цей інструмент сильно лякає депутатів". Ситник сумнівається в ухваленні законопроекту про надання НАБУ права на прослуховування

Ситник: Що стосується автономного прослуховування, я не впевнений, що воно буде прийняте
Фото: НАБУ / Facebook

Голова Національного антикорупційного бюро України Артем Ситник упевнений, що законопроект про надання відомству права на прослуховування потрібно виносити на голосування в парламенті.

Голова Національного антикорупційного бюро України (НАБУ) Артем Ситник сумнівається, що парламент ухвалить законопроект про надання відомству можливості самостійно прослуховувати телефонні розмови. Про це він заявив під час брифінгу, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"Що стосується автономного прослуховування, я не впевнений, що воно буде прийняте. Тому що цей інструмент дуже лякає представників нашого парламенту. Але законопроект схвалений профільним комітетом. Чи є шанс у нього потрапити в зал, є шанс проголосувати? Не впевнений. Але в тому, що це потрібно робити, голосувати за закон, у мене сумнівів немає", – зазначив він.

Ситник уточнив, що в проекті закону пропонують контрольні механізми для запобігання зловживань з боку НАБУ, і цей контроль рекомендують передати Службі безпеки України.

"Ми просимо не просто дати нам прослуховувати, кого хочемо. Ми просимо включити НАБУ як орган, який має право це робити, але ми пропонуємо контрольний механізм із боку СБУ за законністю наших дій", – підкреслив він.

У червні 2016 року в парламенті був зареєстрований відповідний законопроект – №4812. Комітет парламенту з боротьби з корупцією рекомендував Раді проголосувати за нього.