У Брюсселі побилися прихильники і противники президента Туреччини

Поліції Брюсселя довелося розбороняти учасників бійки під посольством Туреччини
Фото: ЕРА

Під час бійки біля посольства Туреччини в Брюсселі було поранено кількох людей, зокрема 60-річну жінку, свідки кажуть про людей із ножами.

Бельгійській поліції довелося втрутитися в бійку, яка сталася біля посольства Туреччини в Брюсселі між прихильниками і супротивниками президента Туреччини Реджепа Ердогана, повідомляє Le Soir.

Під час інциденту поранення дістало кілька людей. Правоохоронці змогли розділити супротивників на дві групи. На місце подій доставили водомети, але вони не знадобилися.

Поліція відкрила судове розслідування, але подробиць події не розкриває. Відомо, що учасники подій по-різному ставляться до референдуму про розширення президентських повноважень Ердогана.

Організація NavBel, що представляє курдів, називає те, що відбувається, провокацією і повідомляє, посилаючись на учасників інциденту, що бійку під посольством улаштували чотири людини з ножами. Важко поранено 60-річну жінку, постраждало ще кілька людей.

За даними організації, один із нападників сховався в посольстві, його заарештувала поліція.

Прем'єр-міністр Бельгії Чарльз Мішель написав у Twitter, що засуджує насильство біля турецького посольства.

16 квітня в Туреччині пройде конституційний референдум. На ньому громадяни республіки вирішать, чи потрібно істотно розширити повноваження президента.