У МОЗ назвали т.в.о гендиректора "Охматдиту". Він очолює відділення дитячої лікарні

Ляшко повідомив, що ухвалив рішення тимчасово покласти виконання обов'язків гендиректора "Охматдиту" на Уріна
Фото: Віктор Ляшко / Facebook

Керівника відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій "Охматдиту" Олександра Уріна призначили т.в.о. гендиректора дитячої лікарні. Про це 17 серпня у Facebook проінформував глава МОЗ Віктор Ляшко.

Удень Ляшко повідомив, що гендиректора "Охматдиту" Володимира Жовніра відсторонили від роботи до завершення перевірок правоохоронних органів і МОЗ.

Ляшко розповів, що 17 серпня зустрівся з кількома завідувачами відділень лікарні, щоб "почути їхні думки, обговорити бачення, як має рухатися і розвиватися "Охматдит" далі, а також хто готовий очолити цей рух у складний час і має довіру колег".

"За результатами зустрічі, з урахуванням порад лікарів, ухвалив рішення тимчасово покласти виконання обов'язків генерального директора "Охматдиту" на Олександра Уріна, який нині очолює відділення інтенсивної та еферентної терапії гострих інтоксикацій "Охматдиту". Пересвідчився, що колектив лікарні йому довіряє", – написав Ляшко.

Контекст:

8 липня країна-агресор Росія здійснила масовану ракетну атаку на Україну, під удар потрапила і будівля "Охматдиту". Загинули троє людей – двоє дорослих, лікарка-нефрологиня і родич пацієнта, пізніше помер маленький хлопчик, який у критичному стані перебував у реанімації.

Платформа United24 і Monobank оголосили збір коштів для "Охматдиту". За кілька днів бізнес і приватні особи зібрали 300 млн грн, що втричі більше за початкову цільову суму.

9 липня Кабінет Міністрів України виділив 100 млн грн на першочергові роботи з відновлення дитячої лікарні після російського ракетного обстрілу. Того самого дня президент України Володимир Зеленський повідомив про надання додаткових 300 млн грн на відновлення лікарні.

17 липня міністерка з питань економічного співробітництва й розвитку Німеччини Свенья Шульце в інтерв'ю газеті Rheinische Post заявила, що ФРН надасть ще €10 млн на "Охматдит".

16 серпня Жовнір повідомив, що Благодійний фонд "Охматдит – здорове дитинство" відмовився переказувати гроші, зібрані на відновлення "Охматдиту" після ракетної атаки, на рахунок лікарні. Водночас у фонді заявили, що сплатять проведення ремонту та закупівлю медобладнання для лікарні, але для цього потрібні офіційні запити від "Охматдиту" та цільове призначення.

Благодійний фонд "Охматдит – здорове дитинство" мав бути замовником у тендері на ремонт "Охматдиту", який скасували в липні після скандалу.