У Росії заявили, що після того, як ЗСУ зайшли в Курську область, про мирні переговори "мови бути не може"

У Москві висловили сумніви щодо майбутніх переговорів
Фото: ЕРА

Країна-агресор Росія відкидає можливість переговорів про мир між РФ та Україною після початку воєнної операції української армії в Курській області країни-агресора. Це випливає із заяви в Баку 19 серпня глави МЗС РФ Сергія Лаврова, стенограму його відповіді російському пропагандисту Павлові Зарубіну опублікувало МЗС.

Пропагандист запитав у Лаврова, чи можуть бути переговори, назвавши демократично обрану українську владу "режимом".

"[Нелегітимний президент РФ Володимир] Путін чітко сказав, що після того, як розпочалося вторгнення на територію Курської області, про жодні переговори мови бути не може", – сказав Лавров.

Також глава російського МЗС згадав про якусь "оцінку ситуації", котру "трохи пізніше" нібито дасть країна-агресор.

Лавров вважає, що чутки про ймовірні переговори за участю РФ та України пов'язані з просуванням мирного плану України і проведенням Глобального саміту миру у Швейцарії.

Про те, що Москва не має наміру проводити переговори з Києвом після того, як ЗСУ зайшли в Курську область, Путін заявляв 12 серпня на нараді з урядовцями і главами Бєлгородської, Брянської та Курської областей РФ.

"Зважаючи на все, противник прагне поліпшення своїх переговорних позицій у майбутньому. Але про які переговори взагалі може йтися з людьми, котрі без розбору завдають ударів по мирних людях, по цивільній інфраструктурі або намагаються створити загрози для об'єктів ядерної енергетики? Про що з ними взагалі можна говорити?" – цитувала нелегітимного президента його пресслужба.

Також Путін традиційно повторив неодноразово сказане раніше: що всі цілі, які стоять перед РФ, "поза всякими сумнівами, буде досягнуто".

Контекст:

6 серпня розпочався наступ ЗСУ в Курській області, у регіоні тривають бої. 12 серпня президент України Володимир Зеленський уперше офіційно повідомив про операцію в Курській області. 19 серпня він оголосив, що під контролем України – 1250 км&³2; і 92 населені пункти російського регіону. Там створили першу військову комендатуру України, її очолив генерал-майор Едуард Москальов.

16 серпня The Telegraph написала, що після початку Курської операції на Заході перестали говорити про припинення вогню й переговори з Росією.

17 серпня The Washington Post написала: те, що ЗСУ зайшли в РФ, зірвало переговори України з Росією стосовно припинення ударів по енергетичній інфраструктурі з обох боків. Посередником нібито виступав Катар.