У Вугледарі залишається понад 100 людей, окупанти вже майже в центрі міста – ОВА

Окупанти майже досягли центру міста
Фото: 72 ОМБр ім. Чорних Запорожців / Facebook

У Вугледарі Донецької області, на який наступає армія країни-агресора Росії, залишається понад 100 цивільних осіб. Про це голова обласної військової адміністрації Вадим Філашкін повідомив в ефірі національного телемарафону, відео він опублікував у Telegram.

"У Вугледарі досі залишаються 107 людей. На щастя, усіх дітей звідти вже евакуювали, їх там давно немає", – написав він.

За даними Філашкіна, окупанти майже досягли центру міста. Через постійні обстріли доправляти їжу й медикаменти місцевим дуже важко.

Схожа ситуація в Торецьку, але там мирних залишилося майже 1,5 тис., а шляхи доправлення гуманітарної допомоги туди окупанти обстрілюють із усіх видів зброї, додав він.

Контекст:

Аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW) у звіті за 24 вересня 2024 року зазначили, що росіяни намагаються оточити українських військових і змусити їх відступити з Вугледара.

За даними Forbes, після 31 місяця оборони Вугледара 72-га бригада імені Чорних Запорожців ЗСУ нібито почала відступати, щоб зайняти вигідніші оборонні позиції.

25 вересня начальник Донецької ОВА Вадим Філашкін заявив, що у Вугледарі російської армії немає, у місто лише заходять ворожі диверсійно-розвідувальні групи, проте українські військові намагаються їх вибивати.

28 вересня радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко повідомив із посиланням на джерела, що РФ перекинула в район Вугледара приблизно 5 тис. солдатів і не менше ніж 13 вантажівок із боєкомплектом.