"Україна інакше все бачить". Подоляк прокоментував інформацію про нібито плани українського удару по Москві

Подоляк вважає, що озвучена інформація може показати Україну "нерозумною"
Фото: president.gov.ua

Опубліковану 24 квітня американським виданням The Washington Post інформацію, що українська військова розвідка планувала удари по Москві в річницю повномасштабного вторгнення РФ в Україну, прокоментував у Twitter радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк.

"Учергове бачимо дивну медіасенсацію. "На річницю війни Україна планувала завдати ударів по Москві всім, що в неї є, але партнери відмовили", – конспірологічно повідомляють поважні американські ЗМІ. Звісно, без деталей і без логіки. І тому одразу одне просте питання. А навіщо нам потрібно було б це робити? Щоби що? Яку задачу вирішила б така одноразова акція?  Змінила хід війни? Змусила б росіян утікати? Скасувала б потребу у зброї?" – написав він.

За словами радника глави ОП, такі публікації з обов'язковим посиланням на "анонімні джерела" виконують "лише одну катастрофічну функцію" – "формують суспільну думку в західних столицях, ніби Україна є нерозумною, інфантильною й імпульсивною країною, в якій дорослим людям небезпечно довіряти серйозну зброю".

"Свідомо чи несвідомо це робиться – інше питання. Але це не змінює суті: Україна взагалі інакше все бачить. Ми підходимо до війни із залізною математичною логікою: нам потрібні далекобійні ракети для знищення російської логістики на окупованих територіях і різні види авіації для захисту неба та знищення російських фортифікаційних споруд", – пояснив Подоляк.

Він підкреслив, що "це є головними складовими успішних контрнаступних операцій і мінімізації втрат".

"Може, годі грати у відмовки й підкилимну realpolitik, поки йде війна та гинуть люди?" – заявив Подоляк.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

Росія повномасштабно вторглася в Україну 24 лютого 2022 року. У квітні українська армія вигнала окупантів із північних регіонів країни, восени звільнила частину Миколаївської, Харківської і Херсонської областей.

Наразі бої тривають на півдні та сході країни, переважно в районі Бахмута Донецької області.

На території Росії періодично трапляються інциденти з вибухами. Збройні сили України не повідомляли про свою причетність до таких випадків.