Українці пропонують витратити "1,5 млрд Януковича" на розвиток економіки – Коновалюк про підсумки голосування

Валерій Коновалюк: Ми донесемо позицію українців парламентаріям і уряду та проконтролюємо використання грошей
Фото: Валерій Коновалюк / Facebook

Найбільше учасників голосування на сайті висловилося за те, щоб витратити конфісковані в оточення екс-президента Віктора Януковича гроші на будівництво доріг, мостів та інших об'єктів інфраструктури для відродження економіки України, розповів економіст, лідер всеукраїнського об'єднання "Нова Україна" Валерій Коновалюк.

Конфісковані в оточення екс-президента Віктора Януковича $1,5 млрд доларів потрібно спрямувати на будівництво доріг, мостів та інших об'єктів інфраструктури, такий варіант підтримує найбільше опитаних на спеціально для цього створеній сторінці користувачів. Про це написав у Facebook економіст, лідер всеукраїнського об'єднання "Нова Україна" Валерій Коновалюк.

За словами Коновалюка, за кілька днів проголосували 17 180 осіб, із них 6655 користувачів надіслали власні варіанти того, як можна використовувати ці гроші.

"Українці сходяться в тому, що ці гроші мають працювати на нашу економіку. 4321 користувач підтримав пропозицію витратити гроші на будівництво доріг, мостів та інших об'єктів інфраструктури для відродження економіки України", – написав Коновалюк.

За даними, опублікованими на сайті для голосування, 4101 людина запропонувала спрямувати гроші на потреби армії.

“Багато хто писав про те, що гроші треба спрямувати на армію, на інноваційні розробки, на підтримку наукових досліджень. 3621 користувач обрав варіант "витратити гроші на пенсії і соцвиплати", ще 3121 людина проголосувала за спрямування грошей на боротьбу з корупцією", – зазначив економіст.

Він підкреслив, що українці не хочуть проїдати повернуті в бюджет гроші.

“Вони хочуть, щоб перезапустили економіку, щоб була робота, відродили промисловість. Тільки тоді ми побачимо реальне зростання ВВП. Наше завдання – не дати владі розікрасти ці гроші або пустити на "латання дірок". Ми донесемо позицію українців парламентаріям і уряду та проконтролюємо використання грошей", – заявив Коновалюк.

28 квітня "Ощадбанк" перерахував на рахунки Держказначейства конфісковані за рішенням суду гроші Януковича та його оточення.

Генпрокурор Юрій Луценко додав, що рішення про конфіскацію ухвалив Краматорський міський суд Донецької області, опівночі 28 квітня збіг термін подання апеляції. Заблоковані на рахунках Януковича кошти зберігалися як у вигляді грошей, так і у вигляді цінних паперів. Із них $1,1 млрд надійшли на рахунок Держказначейства, а на $200 млн у цінних паперах буде зменшено внутрішній борг держави, повідомив 3 травня президент України Петро Порошенко.