Верещук: Президент сказав, що я йому потрібна в ОПУ

Верещук призначили віцепрем'єр-міністеркою в листопаді 2021 року
Фото: Ірина Верещук / Telegram

4 вересня віцепрем'єр-міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила в Telegram, що працюватиме в Офісі президента України (ОПУ).

"Президент сказав, що я йому потрібна в ОПУ. Тому переходжу на посаду заступника глави ОПУ. Служу українському народові", – написала вона.

У відставку Верещук подала 3 вересня. 4 вересня на засіданні Верховної Ради депутатам забракло голосів, щоб її звільнити. За відставку проголосувало 214 нардепів за мінімально потрібних 226.

Верещук призначили віцепрем'єр-міністеркою – міністеркою з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України 4 листопада 2021 року.

Контекст:

Голова парламентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія анонсував "велике перезавантаження" уряду цього тижня. За його словами, понад 50% штатної чисельності КМУ зазнають змін, 4 вересня буде день звільнень, а 5-го – день призначень.

ЗМІ писали, що прем'єр-міністр України Денис Шмигаль збереже посаду.

3 вересня президент України Володимир Зеленський звільнив Ростислава Шурму з посади заступника глави Офісу президента.

4 вересня Верховна Рада затвердила відставку Олександра Камишіна з посади міністра з питань стратегічних галузей промисловості, Ольги Стефанішиної – з посади віцепрем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції, Руслана Стрільця – з посади міністра захисту довкілля та природних ресурсів і Дениса Малюськи – з посади міністра юстиції.

Депутатам забракло голосів, щоб звільнити голову Фонду державного майна Віталія Коваля.

Також депутати відклали розгляд заяви про звільнення міністра закордонних справ Дмитра Кулеби.

Зеленський пояснив кадрові зміни в уряді потребою в "новій енергії".