Верховний Суд дав менше ніж п'ять років тюрми чиновнику Міноборони за хабар у розмірі 24 млн грн

ВАКС затвердив рішення апеляції
Фото: vaks.gov.ua

Касаційний кримінальний суд Верховного Суду України підтвердив вирок Вищого антикорупційного суду стосовно колишнього заступника начальника управління Міністерства оборони Дмитра Комаха за пропозицію хабаря. Про це 17 вересня повідомляє Спеціалізована антикорупційна прокуратура.

Суд залишив без змін рішення Апеляційної палати ВАКС, експосадовця визнали винним за ч. 3 ст. 369 Кримінального кодексу й засудили до чотирьох років і шести місяців позбавлення волі.

Обвинувачення довело, що Комах намагався підкупити аудитора Міноборони, який перевіряв облаштування об'єкта спеціального призначення "Фортеця" – Єдиного центру безпеки Центрального управління безпеки військової служби Збройних сил України.

За даними видання "Слово і діло", навесні 2021 року чиновник МО пообіцяв передати 16,8 млн грн директору департаменту внутрішнього аудиту МО Андрієві Бойку від комерційної компанії. Ця фірма виконувала роботи з реконструкції підземної частини будівлі. Своє посередництво він оцінив у 7 млн ​​грн, писав ЗМІ.

За інформацією "Судово-юридичної газети", ВАКС оголосив вирок Комаху ще в березні 2023 року, апеляція залишила його чинним.