"Вести" заявили, що журналістів намагалися виселити з офісу співробітники Нацагентства з розшуку активів, одержаних від корупційних злочинів

Після невдалих спроб проникнути в офіс представники АРМА пішли
Фото: Оксана Омельченко / Facebook (архів)

Представники Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, пообіцяли повернутися в офіс медіа-холдингу "Вести" в бізнес-центрі "Гулівер" у Києві 5 лютого.

Співробітники Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА), 3 лютого намагалися виселити журналістів медіа-холдингу "Вести Україна" з офісу в бізнес-центрі "Гулівер" у Києві, повідомляють на сайті "Вестей".

Зазначають, що представники АРМА прийшли в офіс "Вестей" приблизно о 12.00 3 лютого.

"Запросили доступ до комунікацій. На що представники бізнес-центру "Гулівер" пояснили, що сьогодні вихідний день, і вони не можуть надати доступ із технічних причин. Пообіцяли все зробити в понеділок", – повідомили "Вести".

Після цього співробітники АРМА викликали поліцію, водночас із журналістами "Вестей" спілкуватися відмовилися.

У коментарі каналу NewsOne представники АРМА пообіцяли не здійснювати "протиправних дій" і заявили, що доповідатимуть про все прокурору.

Після невдалих спроб проникнути в офіс співробітники АРМА пішли.

"Представники АРМА вирішили залишити журналістів "Вестей" у спокої, але тільки до понеділка. На початку нового тижня нам пообіцяли новий візит", – повідомило видання.

1 лютого "Вести Україна" заявили про підготовку операції на території бізнес-центру "Гулівер" із посиланням на копію листа Головної військової прокуратури Генеральної прокуратури України.

За даними видання, відомство просить надати щонайменше 50 бійців підрозділів поліції, охорони громадського порядку для проведення запланованої на 3 лютого операції, яка передбачає участь працівників АРМА.

"Дії АРМА в аналогічних ситуаціях... дають підстави стверджувати, що мета цієї силової акції – позбавлення співробітників орендованих приміщень і вигнання журналістів з офісу... Роботу редакцій трьох великих українських ЗМІ: "Вести", UBR, "Радио Вести" – буде поставлено під загрозу, що слід розцінювати як перешкоджання журналістській діяльності", – підкреслено в заяві.

14 липня 2017 року військова прокуратура провела обшуки в 183 приміщеннях, що належать екс-міністру доходів і зборів Олександру Клименку, зокрема в ТРЦ "Гулівер". Обшуки проводили і в редакції "Вестей".

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що Клименко вивів в офшори з державного бюджету $12 млрд і придбав на них бізнес і нерухомість у всій Україні.

Сам екс-міністр спростував інформацію про обшуки у своїх компаніях.

23 січня 2018 року АРМА взяло під управління київську квартиру Клименка.