Стосовно імовірного тіньового куратора групи депутатів від "Слуги народу" відкрили справу – Bihus.info

Провадження відкрито за статтею про втручання в діяльність державного діяча
Фото: radiosvoboda.org
У грудні минулого року журналісти Bihus.info опублікували розслідування про те, що група депутатів від "Слуги народу" регулярно відвідує офіс бізнесмена Іллі Павлюка, зокрема перед важливими голосуваннями в парламенті. Тепер Офіс генпрокурора відкрив за цим фактом провадження.

За заявою юристів Bihus.info Офіс генерального прокурора відкрив провадження про можливе втручання бізнесмена Іллі Павлюка в діяльність окремих народних депутатів України від фракції "Слуга народу". Про це повідомляють журналісти Bihus.info.

Провадження відкрито за ст. 344 Кримінального кодексу України (втручання в діяльність державного діяча).

У грудні 2020 року журналісти Bihus.info опублікували розслідування про те, що група депутатів "Слуги народу" регулярно відвідує офіс Павлюка, розташований за 50 метрів від Офісу президента. Зокрема, депутати приходили в офіс Павлюка перед важливими голосуваннями на користь бізнесмена Ріната Ахметова і перед голосуванням за бюджет.

Починаючи з 24 листопада журналісти періодично фіксували біля офісу Павлюка нардепів Олега Марусяка, Дмитра Соломчука, Богдана Торохтія, Сергія Буніна та Олександра Горобця.

Сам Павлюк цими днями відвідував Офіс президента через бічний вхід. Bihus.info зазначає, що під час передвиборчої кампанії президента України Володимира Зеленського 2019-го Павлюк керував неформальною групою "Регіони" у штабі команди Зеленського.

Відео: BIHUS info / YouTube