"Відповідь буде сильною". Зеленський заявив, що замахом на Шефіра передали привіт президентові країни

Зеленський після виступу на сесії Генеральної Асамблеї ООН вилетить до Києва
Фото: president.gov.ua
Президент України Володимир Зеленський 22 вересня записав відеозвернення після замаху на свого помічника Сергія Шефіра. Його опубліковано у Facebook глави держави.

"Я знаходжусь у Нью-Йорку, 6.00. Десь дві години тому було розстріляно автомобіль мого помічника, що важливіше – мого близького друга, мого товариша Сергія Шефіра", – сказав Зеленський.

Він додав, що відразу після виступу на сесії Генеральної Асамблеї ООН вилетить до Києва.

"Хто за цим стоїть, скажу відверто – поки не знаю. Які сили – може бути, внутрішні або зовнішні. Силами не вважають їх, тому що передавати мені привіт пострілами з лісу в автомобіль мого друга – це слабкість, а ось відповідь буде сильною", – заявив Зеленський.

За його словами, на курсі розвитку країни, який обрали президент і його команда, замах не позначиться.

Контекст:

Машину Шефіра обстріляли 22 вересня в селі Лісники Київської області. Помічник Зеленського прямував із дому до Києва, коли по його автомобілю відкрили вогонь із лісу з автоматичної зброї.

Джерела видання "ГОРДОН" повідомляли, що Шефір живий, його водія поранено в гомілку. Автомобіль Шефіра не броньований.

Голова фракції "Слуга народу" у Верховній Раді Давид Арахамія говорив, що Шефір перебуває у стані шоку і думає, що стріляли в нього.

Радник глави Офісу президента України Михайло Подоляк вважає, що стрілянина пов'язана з боротьбою президента проти олігархів.

Президент України Володимир Зеленський 2020 року говорив, що Шефір – з-поміж осіб, яким він довіряє найбільше.

Офіс генпрокурора України відкрив провадження з попередньою кваліфікацією "замах на вбивство двох і більше осіб" (ст. 115 Кримінального кодексу України).

Видання "ГОРДОН" веде онлайн-репортаж.