Виключений із фракції "Слуга народу" нардеп Торохтій увійшов до групи "За майбутнє", "рятуючи її від розпаду"

Нардеп Балога 20 грудня вийшов із депутатської групи "За майбутнє", а нардеп Торохтій увійшов у неї
Фото: Верховна Рада України / Facebook

Народний депутат Віктор Балога вийшов із депутатської групи "За майбутнє", а нині позафракційний нардеп Богдан Торохтій увійшов у неї. Про це 20 грудня під час засідання Верховної Ради, яке транслювали у YouTube каналу "Рада", повідомив перший віцеспікер парламенту Олександр Корнієнко.

"Колишній "слуга" Богдан Торохтій увійшов до групи "За майбутнє", врятувавши її від розпаду", – написала в Telegram нардепка від "Євросолідарності" Ірина Геращенко.

Відповідно до законодавства, мінімальна кількість нардепів для формування депутатської фракції (депутатської групи) має становити не менше ніж 15 народних депутатів. 8 грудня у Раді зареєстрували законопроєкт №10324, яким пропонують знизити мінімальний кількісний склад у групах та фракціях під час воєнного стану і протягом 90 днів після його скасування або зупинення до 14 нардепів.

Контекст:

Виключення із фракції "Слуга народу" нардепа Торохтія, який, за даними ЗМІ, відпочивав під час війни в Болгарії, а його дружина придбала нерухомість за кордоном, ініціював її голова Давид Арахамія.

10 серпня він повідомив про завершення всіх юридичних процедур щодо виключення Торохтія зі "Слуги народу".