Викрадений лідер "Білого молота" стверджує, що СБУ вимагала від нього закликати людей не виходити на Майдан

Горанін повідомив, що вчора його викрали троє невідомих, які відрекомендувалися співробітниками СБУ
Фото: Білий Молот (Офіційна сторінка) / "ВКонтакте"

За словами керівника "Білого молота" Владислава Гораніна, співробітники СБУ застосовували силу, щоб він записав відео із закликом не виходити на акції протесту в Києві, присвячені річниці розстрілів.

Викрадений 20 лютого керівник "Білого молота" Владислав Горанін (Горан) вийшов на свободу з приміщення Служби безпеки України і розповів подробиці свого затримання.

Про це йдеться на офіційній сторінці організації "ВКонтакте".

Горанін повідомив, що вчора його викрали троє невідомих, які відрекомендувалися співробітниками СБУ. Після цього його утримували в салоні автомобіля, не даючи вийти або повідомити про своє місцезнаходження.

"До Гораніну застосовували силу та погрози, від нього вимагали записати відеозвернення з проханням до киян не виходити на акції протесту, присвячені річниці розстрілів на Майдані", – сказано в повідомленні "Білого молота".

20 лютого "Білий молот" заявив, що Гораніна викрали невідомі. За словами очевидців, на нього напали на перетині вулиць Васильківської та Стельмаха з криками: "Стояти, СБУ!" – заштовхали до машини і відвезли в напрямку Голосіївського лісу.

Сьогодні вдень активісти провели мітинг біля будівлі СБУ, вимагаючи звільнити Гораніна. Водночас прес-секретар спецслужби Олена Гітлянська написала у Facebook, що СБУ не виконувала і не виконує ніяких оперативних або слідчих дій щодо Гораніна.

"Увага! Голова СБУ доручив ужити всіх необхідних заходів для розшуку Гораніна", – додала Гітлянська.

Увечері Горанін вийшов на свободу з приміщення СБУ.