З'їзд "Сили людей" закликав Гнапа зняти свою кандидатуру з виборів президента України

1 березня Гнап заявив про намір зняти свою кандидатуру
Фото: Сила людей / Facebook

Кого "Сила людей" підтримає на президентських виборах замість свого лідера Дмитра Гнапа, у партії ще не визначилися. Розглядають варіанти з лідером Руху "+380" Романом Безсмертним та лідером "Громадянської позиції" Анатолієм Гриценком.

2 березня партія "Сила людей" на з'їзді, що відбувається у Дніпрі, закликала свого лідера, колишнього журналіста Дмитра Гнапа, зняти свою кандидатуру з президентських виборів. Про це повідомляє "Укрінформ".

"Відкликати кандидата від політичної партії "Сила людей" на посаду президента України і дати йому можливість добровільно відмовитися від подальшого балотування на посаду президента України та зняти свою кандидатуру у строк до 7 березня", – ідеться в рішенні делегатів.

Агентство зазначає, що Гнап, виступаючи на з'їзді, закликав підтримати на президентських виборах екс-міністра оборони, лідера "Громадянської позиції" Анатолія Гриценка. Екс-журналіст заявив, що може вийти із "Сили людей", якщо Гриценка не підтримають однопартійці.

З'їзд не визначився з підтримкою інших кандидатів у президенти. "Укрінформ" повідомляє, що, крім Гриценка, партія "Сила людей" розглядає варіант підтримки лідера партії "Рух +380" Романа Безсмертного як кандидата від демократичних сил. Остаточне рішення буде ухвалено пізніше.

1 березня Гнап заявив про готовність зняти свою кандидатуру на користь Гриценка.

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року. На посаду глави держави претендувало 44 кандидати. 1 березня про зняття своєї кандидатури на користь Гриценка заявив мер Львова Андрій Садовий.