Протягом доби поліція зареєструвала 12 повідомлень про порушення виборчого законодавства

Поліція склала 145 адміністративних протоколів за фактом порушень під час проведення виборчої кампанії
Фото: МВС України / Twitter

Кількість звернень про факти порушення закону під час нинішньої виборчої кампанії зростає, повідомили в Національній поліції України.

3 лютого Національна поліція зареєструвала 12 повідомлень про порушення виборчого законодавства. Про це заявляє прес-служба Національної поліції у Facebook.

Правоохоронці зазначають, що кількість звернень про факти порушення виборчого законодавства під час нинішньої кампанії зростає.

Усього від початку кампанії зареєстровано 626 повідомлень про події, пов'язані з виборами. 12 із них занесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань. Зокрема, за ст. 296 (хуліганство), ст. 160 (підкуп виборця, учасника референдуму), ст. 159-1 (порушення порядку фінансування виборчої кампанії кандидата, політичної партії (блоку)), ст. 171 (перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) і ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу України.

Загалом складено 145 адміністративних протоколів.

Вибори президента в Україні призначено на 31 березня 2019 року. Виборча кампанія стартувала 31 грудня 2018 року.

У Центральній виборчій комісії заявили, що документи для реєстрації кандидатами у президенти України на вибори 31 березня подало 90 осіб. Станом на 4 лютого ЦВК зареєструвала 30 кандидатів у президенти.