Замах на Трампа. У Білому домі відреагували, у ЗМІ з'явилася інформація про вбитого стрільця

У Трампа, ймовірно, стріляв 20-річний уродженець штату Пенсильванія Томас Метью Крукс
Фото: EPA

Підозрюваним у замаху на кандидата у президенти США Дональда Трампа під час його передвиборчого мітингу в Пенсильванії 13 липня виявився уродженець штату, 20-річний Томас Метью Крукс. Про це написала New York Post, посилаючись на власні джерела.

Крукс перебував на даху виробничого підприємства за майже 120 м від сцени на території Butler Farm Show, ідеться в матеріалі.

Мотиви снайпера невідомі.

Акаунт The Patriot Oasis у соцмережі Х поширив відео, як стверджують, Крукса, на якому він заявляє, що "ненавидить республіканців і Трампа".

Федеральне бюро розслідувань у соцмережі X повідомило, що взяло справу під свій контроль.

У Білому домі відреагували на стрілянину. Чинний президент США Джо Байден у соцмережі Х написав, що засуджує вчинок, якому "не місце в Америці", і заявив, що "молиться за Трампа".

"Я радий чути, що він у безпеці та почувається добре. Я молюся за нього і його сім'ю, а також за всіх, хто був на мітингу, поки ми чекаємо на додаткову інформацію", – ідеться в повідомленні.

Як повідомив CNN, у зв'язку з інцидентом виборчий штаб Байдена знімає телевізійну рекламу.

Представник передвиборчого штабу Байдена заявив, що його кампанія "зупиняє всі вихідні комунікації і працює над тим, щоб якомога швидше прибрати нашу телевізійну рекламу".

Контекст:

13 липня під час виступу на передвиборчому мітингу Дональда Трампа у Пенсильванії (США) пролунали постріли, після чого його поспіхом вивели зі сцени співробітники спецслужби. Трамп, імовірно, дістав поранення вуха. Один із відвідувачів загинув, стрільця також ліквідували.