Заступник глави МЗС Польщі заявив, що Україна на газову допомогу відповіла маршем під гаслом "Львів не для польських панів"

Ціхоцький: Україна саботує й заперечує пропозицію співпраці
Фото: msz.gov.pl

Київ не хоче вести переговорів про ексгумацію польських жертв на території України або внесення поправок до закону про Інститут національної пам'яті, зазначив заступник міністра закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький.

Варшава відчуває "проблему довіри" до української влади. Про це 5 березня заступник міністра закордонних справ Польщі Бартош Ціхоцький заявив в ефірі Polskie Radio.

Як доказ подвійності політики України він нагадав про візит президента Польщі у квітні 2015 року до Верховної Ради, коли того самого дня було ухвалено "так званий пакет законів про героїзацію Української повстанської армії".

Ціхоцький стверджує, що Київ не хоче вести переговорів про ексгумацію польських жертв на території України або внесення поправок до закону про Інститут національної пам'яті.

"Я питаю себе: чому українська сторона двічі протягом останніх півроку відхилила пропозицію про створення політичного комітету високого рівня, щоб обговорити всі ці питання?" – заявив він.

За словами заступника міністра, Україна "саботує й заперечує пропозицію співпраці з боку Польщі".

"Символічно це можна описати так: Росія перекриває газ – польська сторона терміново збільшує постачання. А за це ми дістаємо демонстрацію з прапорами Степана Бандери у Львові під гаслом "Львів не для польських панів", – зазначив Ціхоцький.

2 березня через відмову російського "Газпрому" постачати газ до України НАК "Нафтогаз України" для поповнення запасів домовилася з польською PGNiG про придбання 60 млн м&³3; енергоносія до кінця березня.

4 березня у Львові активісти "Національного корпусу" провели Марш пам'яті героїв напередодні річниці смерті керівника Організації українських націоналістів Романа Шухевича.