Зеленський може звільнити Шурму і призначити на його посаду міністра – ЗМІ

Шурма хоче піти з ОП, пише ЗМІ
Фото: president.gov.ua

Найближчими днями можуть звільнити заступника глави Офісу президента України Ростислава Шурму. Про це 3 вересня пише "Українська правда" з посиланням на джерела в оточенні президента й у Кабміні.

За словами співрозмовника видання, Шурма "давно цього хотів", а зараз так склалися обставини, що президент Володимир Зеленський готовий його відпустити.

Інші джерела "Української правди" повідомляють, що найімовірнішим кандидатом на заміну Шурми на Банковій розглядають міністра з питань стратегічних галузей промисловості Олександра Камишіна.

Контекст:

Шурма обіймає посаду заступника керівника Офісу президента з 23 листопада 2021 року, його призначено указом президента Володимира Зеленського. До цього він керував заводом "Запоріжсталь" у складі корпорації "Метінвест" і був позаштатним радником в ОП.

Шурму згадували в розслідуванні Bihus.info від 17 серпня 2023 року через те, що його брат Олег пов'язаний із деякими компаніями, яким Україна, імовірно, заплатила понад 320 млн грн за електроенергію із сонячних електростанцій, розташованих на тимчасово окупованій території Запорізької області.

В інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" 27 вересня заступник глави Офісу президента прокоментував розслідування, заявивши, що весь бізнес його брата "побудований на принципах законності й на всіх найвищих морально-етичних стандартах".

У жовтні стало відомо, що Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) за зверненням групи народних депутатів проводить перевірку наявності конфлікту інтересів у Шурми під час виконання ним службових повноважень.