Зеленський прибув у Париж на зустріч із Макроном

Макрон зустрів Зеленського в Єлисейському палаці
Фото: ЕРА

Президент України Володимир Зеленський 10 жовтня вдень прибув у Париж на зустріч із президентом Франції Еммануелем Макроном. Про це повідомляє "Укрінформ".

Макрон зустрів Зеленського в Єлисейському палаці, відео оприлюднив канал BFMTV

Це п'ятий візит Зеленського у Францію за час повномасштабної війни. Він відбувається наступного дня після того, як Макрон відвідав військовий табір у регіоні Гранд-Ест, де тренується українська бригада, уточнює "Укрінформ". Президент Франції повідомляв, що на цій базі навчають 2300 українських військовослужбовців. 

Зеленський перед візитом у Францію відвідав Лондон. Там він зустрівся з прем'єр-міністром Великобританії Кіром Стармером, під час переговорів з яким презентував план перемоги України у війні проти країни-агресора РФ.

Контекст:

9 жовтня Зеленський анонсував переговори з лідерами Великобританії, Німеччини, Італії й Франції.

Про запланований на 11 жовтня візит Зеленського до Берліна повідомило з посиланням на власні джерела видання Bild. За його даними, президент України зустрінеться з канцлером ФРН Олафом Шольцом і президентом Німеччини Франком-Вальтером Штайнмаєром.

За даними ЗМІ, того самого дня Зеленський зустрінеться в Італії з папою римським Франциском і прем'єр-міністеркою країни Джорджею Мелоні.