Зеленський про боротьбу з COVID-19: До кінця року зможемо ще більше, бо ми – велика нація

У Зеленського підтвердили COVID-19
Фото: ЕРА

Упродовж року боротьби з коронавірусною інфекцією людство багато чого навчилося, зазначив президент України Володимир Зеленський.

До кінця 2020 року Україна в боротьбі з епідемією коронавірусної інфекції зможе зробити більше, ніж зараз. Про це президент Володимир Зеленський заявив 9 листопада у Facebook.

"Україна... пройшла великий шлях від майже повністю розвалених медичної та лабораторної систем до здатності справлятися, коли у нас і 10 тис. заражень щодоби, і робити вже по 50 тис. тестів щодоби. Рік тому такого потенціалу не було і близько... Так чи інакше, уже до кінця року ми зможемо ще більше. Бо ми – велика нація, і варто тільки відродити віру в себе, упевненість у своїх силах і йти в цьому світі разом із найкращими", – написав він.

Президент зазначив, що "людство за цей рік навчилося багато чого": з'явилися протоколи лікування і дієві препарати, "є розуміння того, як і коли світ побачить вакцини".

"Ми обов'язково переможемо в цій складній битві... Ми працюємо. Хоча декому подобається самих себе принижувати. Вони це робили протягом п'яти років. Продовжують принижувати свою країну, відмовляти їй у силі й хисті сьогодні", – заявив Зеленський.

9 листопада Зеленський повідомив, що, незважаючи на дотримання карантинних обмежень, має позитивний тест на COVID-19.

Станом на 10 листопада в Україні зареєстровано 479 197 випадків коронавірусної інфекції, із них 10 179 – протягом останньої доби. Померло 8756 пацієнтів із COVID-19, видужало 214 657 осіб.

Спалах коронавірусної інфекції виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

У світі вже виявили понад 50 млн випадків інфікування коронавірусом.