Зеленський: Путін не поверне вплив, який був у СРСР, не встигне. Українська армія вже заходить у його області, і він нічого не може вдіяти

Путін – "просто злодій, який погрожує ядерною зброєю", – сказав Зеленський в інтерв'ю індійським ЗМІ
Скріншот: Зе! Президент / YouTube

Президент України Володимир Зеленський вважає, що нелегітимному російському президенту Володимиру Путіну не вдасться повернути той вплив, який мав раніше Радянський Союз. Про це глава Української держави сказав в інтерв'ю індійським ЗМІ, яке опубліковано 25 серпня на YouTube-каналі "Зе!Президент".

"Я знаю, що в Путіна, усі думають, великі геополітичні цілі, імперські погляди та ще щось. 100% він хоче повернути вплив, який був у Радянського Союзу. Це нам зрозуміло. Він його не поверне. Він уже не встигне, не встигне просто. Йому вже не дадуть ні роки, ні світ. Уже не дадуть йому встигнути. Уже українська армія маленькою чисельністю заходить в його області і він нічого не може зробити 20 днів, нічого", – підкреслив Зеленський.  

За його словами, Путін – "просто злодій, який погрожує ядерною зброєю".

"Навіть ті, хто тиснуть [йому] руку, товаришують, мають контракти, повірте мені – всі висновки вже зробили. Він уже не гравець. Він просто маніяк, серйозний терорист. І до нього так більшість ставиться", – зазначив Зеленський.

Контекст:

СРСР розпався 1991 року. У 2005 році Путін називав розвал СРСР "найбільшою геополітичною катастрофою століття".

В інтерв'ю, опублікованому у травні 2023 року, Зеленський говорив, що мета життя Путіна – відновлення СРСР.

6 серпня 2024 року почався наступ ЗСУ у Курській області РФ, там тривають бої. 20 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський поінформував, що під контролем України – 1263 км&³2; та 93 населені пункти російського регіону. Після цього були повідомлення про просування сил оборони в Курській області та взяття під контроль Україною нових населених пунктів.

24 серпня Зеленський назвав кілька цілей операції у Курській області РФ: поповнення обмінного фонду; превентивний удар, щоб не допустити захоплення окупантами частини Сумської області; демонстрація росіянам, що для Путіна важливіша окупація України, ніж захист населення в самій Росії.