Зеленський: Така війна, як у нас, – гібридна. Такою і третя світова війна може бути, на різних континентах

Зеленський вважає, що Україна у війні з Росією "зупинить, напевно, не все"
Фото: president.gov.ua

Агресія Росії проти України гібридна, заявив 3 червня в інтерв'ю латиноамериканським ЗМІ президент України Володимир Зеленський. Запис опубліковано в YouTube Офісу президента.

"Така війна, як у нас, – гібридна: інформаційна [війна], і кібератаки, і масові поховання, і катування... Абсолютно гібридна війна. Ось така і третя світова війна може бути. Вона буде гібридна. Це не буде війна просто "Росія проти НАТО", це брехня. [...] Буде на різних континентах різне", – сказав Зеленський.

Він вважає, що Україна під час протистояння збройній агресії країни-агресора Росії "зупинить, напевно, не все".

"Хоч якось, хоч частково, але Україна – це превентивна ситуація. Наша стійкість – це превентивність до будь-якої великої світової трагедії. Хоча я вважаю нашу війну для нас дійсно, на жаль, трагічною", – пояснив Зеленський.

Війна Росії проти України. Головне (оновлюється)

Контекст:

РФ розв'язала війну проти України у 2014 році, коли окупувала Крим і частину Донецької та Луганської областей. 24 лютого 2022 року Росія розпочала повномасштабне вторгнення в Україну з північного, східного та південного напрямків.

У квітні сили оборони України вигнали окупантів із північних областей України, восени деокупували частину Херсонської, Миколаївської та Харківської областей.

Найінтенсивніші бої тривають на Донбасі.