Зеленський у Вашингтоні анонсував щонайменше 10 переговорів із лідерами країн

Зеленський: Продовжуємо роботу у Вашингтоні
Фото: president.gov.ua

10 липня президент України Володимир Зеленський, який перебуває у Вашингтоні на саміті НАТО, у зверненні повідомив про майбутні переговори щонайменше з 10 лідерами країн. Стенограму опублікувала пресслужба глави держави.

"Наші зустрічі. Буде щонайменше 10 перемовин із лідерами країн. Вдячний усій нашій команді за активність. Сьогодні ж будуть зустрічі в Конгресі США – обидві партії, обидві палати. Ми цінуємо американську підтримку й будемо сьогодні говорити про те, як додати нашій взаємодії з Америкою ще більше хороших результатів – бажано далекобійних і далекосяжних", – сказав Зеленський.

За словами президента, кожного дня Україна дістає "більше сили" і стає ближчою до справедливого миру.

"Сьогодні продовжуємо роботу у Вашингтоні. Буде, зокрема, уже дуже скоро рішення щодо F-16. Збільшуємо кількість літаків, доступних Україні. Вчора для України ми отримали рішення про ще п’ять Patriot і десятки інших систем ППО, сьогодні – рішення щодо літаків. Будуть зараз і дві нові безпекові угоди. Там, в угодах, – підтримка санкцій проти Росії, підтримка нашого вступу в ЄС і НАТО, підтримка нашого захисту, наших воїнів, усіх наших людей, відбудови – усе це ми враховуємо в безпекових угодах саме так, як потрібно", – розповів він.

Звернення Зеленський записував на тлі столу для переговорів.