Зеленський в Італії закликав бізнес вкладатися в нову економіку України

Італійському бізнесу можуть бути цікаві українські оборонка й ІТ – президент
Фото: president.gov.ua

Під час візиту до Італії президент України Володимир Зеленський зустрівся з представниками 30 найбільших компаній. Про це 7 вересня повідомляє його пресслужба.

Говорячи про повоєнне відновлення України, він наголосив, що треба буде заново будувати економіку за сучасними технологіями.

"Реконструкція України має передбачати впровадження інноваційних технологій та новітньої інфраструктури", – сказав президент.

Італійському бізнесу може бути вигідно брати участь в оборонному виробництві, машинобудуванні, енергетиці, аерокосмічній та ІТ-галузі, вважає Зеленський.

Він подякував компаніям, які надають енергообладнання Україні, котра воює із країною-агресором, зокрема як гуманітарну допомогу.

Контекст:

Зеленський приїхав до Італії з Німеччини, де вперше брав участь у контактній групі військової допомоги Україні "Рамштайн".

6 вересня він виступив на сесії 50-го міжнародного форуму "Амброзетті" у Черноббіо. Говорячи про заборону Італії на використання Україною її далекобійної зброї на території РФ, президент пожартував стосовно можливості бити по Кремлю. "Коли ми говоримо про те, що Італія чи хтось інший боїться того, що ми будемо бити по Кремлю, мені шкода, що ми не можемо цього зробити, – пожартував Зеленський. – Тому що ці засоби далекобійного ураження, які ви маєте або мають ваші партнери, – це приблизно 200 км".