Зеленський заявив про необхідність перемовного майданчика щодо деокупації Криму

Зеленський і Боррель провели перемовини в Києві
Фото: president.gov.ua

На зустрічі президента України Володимира Зеленського з високим представником Європейського союзу із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем обговорювали шляхи повернення окупованого Кримського півострова і забезпечення прав українців, які живуть там.

Президент України Володимир Зеленський заявив про критичну важливість збереження теми деокупації Криму у фокусі уваги Організації Об'єднаних Націй та Європейського союзу. Про це він сказав під час зустрічі в Києві з високим представником ЄС із закордонних справ і політики безпеки Жозепом Боррелем, повідомляє пресслужба глави Української держави.

Порушували питання створення постійного перемовного майданчика щодо ситуації у Криму.

"Для нас ключове питання, щоб з'явився постійно діючий майданчик, на якому піднімаються перш за все гуманітарні питання, питання прав людей, питання українців на території тимчасово окупованого Криму, загалом питання повернення нашої окупованої території", – заявив глава держави.

Боррель у відповідь зазначив, що Європейський союз ніколи не визнає окупації Криму і не зречеться цієї позиції, поінформували у пресслужбі.

Росія анексувала Крим після силової блокади українських військових частин і незаконного референдуму 16 березня 2014 року. Приєднання півострова до РФ не визнають Україна та більшість країн світу.