Зеленський завтра приїде на "Рамштайн" до Німеччини – Spiegel

Приїзд Зеленського на "Рамштайн" надасть зустрічі політичного відтінку – ЗМІ
Фото: ЕРА

На 24-ту зустріч контактної групи з питань оборони України у форматі "Рамштайн" 6 вересня до Німеччини приїде президент України Володимир Зеленський. Про це 5 вересня пише Spiegel.

За даними видання, український президент звернеться до союзників із закликом про нові постачання зброї для захисту від агресії Росії.

Особистий приїзд Зеленського на засідання має пояснити партнерам по "Рамштайну" серйозність ситуації. Візит глави Української держави, найімовірніше, надасть зустрічі політичного відтінку, ідеться у статті.

Spiegel зазначає, що міністр оборони України Рустем Умєров останній тиждень зустрічається з найважливішими союзниками Києва й увечері 5 вересня проведе переговори з німецьким колегою Борисом Пісторіусом. Головною темою зустрічі стане можливість надання Німеччиною додаткової військової допомоги Україні протягом найближчих місяців, пише газета.

Контекст:

Україна після початку повномасштабної російської агресії в лютому 2022 року отримує від країн Заходу допомогу, зокрема військову й фінансову.

Навесні 2022 року було започатковано формат "Рамштайн" – щомісячні засідання контактної групи з питань оборони України за участю представників понад 50 країн.

Загалом контактна група виділила Україні понад $98 млрд у вигляді допомоги у сфері безпеки, повідомив глава Пентагону Ллойд Остін 13 червня 2024 року на відкритті 23-го засідання "Рамштайну".