Зеленський зустрівся з Байденом у Білому домі

Зеленський привіз Байдену план перемоги України
Фото: ЕРА

Президенти України і США Володимир Зеленський і Джо Байден 26 вересня зустрілися в Білому домі у Вашингтоні. Про це повідомив "Голос Америки".

Під час переговорів Зеленський презентує американському лідеру план перемоги України у війні, яку  розв'язала Росія. На брифінгу перед зустріччю Байден заявив, що США й далі допомагатимуть Україні, "щоб вона досягла успіху в довгостроковій перспективі".

"Ми переконаємося в тому, щоб Україна мала всі необхідні засоби для будь-якої майбутньої агресії з боку Росії. Тому ми створюємо певні партнерства... РФ не переможе в цій війні. Переможе Україна. І ми далі будемо її підтримувати", – сказав глава Білого дому.

Контекст:

Зеленський перебуває з візитом у США. Про його початок президент повідомив увечері 22 вересня з літакаВін оголосив, що презентує американським лідерам план перемоги України і першим його побачить Байден.

Візит до США Зеленський розпочав 23 вересня з відвідування заводу Scranton Army Ammunition Plant (штат Пенсильванія), що випускає 155-мм артилерійські снаряди для Збройних сил України.

24 вересня Зеленський узяв участь у засіданні Радбезу ООН у Нью-Йорку, а 25 вересня виступив на засіданні Генасамблеї ООН, а також зустрівся з двопартійною делегацією Сенату.

Переговори президента з Байденом, а також із кандидаткою у президенти США від Демократичної партії Камалою Гарріс анонсували на 26 вересня.