Зеленський звільнив Трофімова з посади першого заступника Єрмака

Трофімова призначили першим заступником глави Адміністрації Президента у травні 2019 року
Фото: TROFiMOV / Telegram

Президент України Володимир Зеленський звільнив Сергія Трофімова з посади першого заступника глави Офісу президента Андрія Єрмака і призначив його своїм позаштатним радником.

Президент України Володимир Зеленський звільнив Сергія Трофімова з посади першого заступника глави Офісу президента Андрія Єрмака. Відповідний указ №482/2020 глава держави підписав 4 листопада.

"Звільнити Трофімова з посади першого заступника керівника Офісу президента України згідно з поданою ним заявою", – ідеться в документі.

Ще одним указом Зеленський призначив Трофімова своїм позаштатним радником.

Трофімов раніше працював виконавчим продюсером ТОВ "Студія "Квартал 95". У травні 2019 року після обрання Зеленського главою держави його призначили першим заступником глави Адміністрації Президента (пізніше відомство перейменували в Офіс президента). Він обіймав цю посаду за першого глави офісу Зеленського Андрія Богдана і залишився на ній після того, як Богдана змінив Андрій Єрмак (його призначили керівником Офісу президента в лютому 2020 року).

У липні анонімні Telegram-канали повідомили, що в Єрмака і Трофімова натягнуті стосунки, нібито вони "найнедружелюбніша пара" в Офісі президента. Єрмак та Трофімов цю інформацію спростували.

У жовтні "Українська правда" писала, що у Трофімова стався конфлікт із Єрмаком. За даними ЗМІ, неприязнь між Єрмаком і Трофімовим почалася після інтерв'ю останнього засновнику видання "ГОРДОН" Дмитрові Гордону, у якому заступник голови ОПУ сказав, що готовий очолити офіс, якщо запропонує президент. Джерела видання заявили, що Єрмак відгукувався про це інтерв'ю "роздратовано і підкреслено з насмішкою".

За даними "Української правди", серед інших причин звільнення Трофімова – незадовільна робота з головами облдержадміністрацій і провал на місцевих виборах партії "Слуга народа".