Житло, бізнес, освіта. Зеленський розповів про нові кредитні програми для молоді

Зеленський назвав напрями, у яких уряд підтримуватиме молодь за допомогою державних програм
Фото: president.gov.ua

Влада України розширить програми, які працюють в інтересах молоді. Про це повідомив президент України Володимир Зеленський 12 серпня на Українському молодіжному форумі. Його цитує сайт президента.

За його словами, у чинній державній програмі "єОселя" буде передбачено для молодих українців і українок віком до 25 років зменшення першого внеску до 10%. Відповідна програма має почати працювати восени. У цій програмі вже передбачено 3% річних для військових, лікарів, учителів, правоохоронців і 7% річних для інших категорій, зазначив президент.

Окрім того, за його словами, вже з вересня буде працювати нова програма грантів на власну справу для українців і українок віком до 25 років. Це стосуватиметься створення або розвитку малого бізнесу. "Ми починаємо з грантів у 150 тис. грн на перші проєкти. Усі деталі будуть представлені нашим урядом", – сказав Зеленський.

Третій напрям, за його словами, пов'язаний з освітніми грантами. З вересня почне працювати програма підтримки абітурієнтів. Зеленський пообіцяв, що уряд буде збільшувати наповненість коштами цієї й інших відповідних програм підтримки молоді.

Контекст:

За неповні два роки роботи програми пільгового кредитування "єОселя" видали 11 165 кредитів на суму понад 17,6 млрд грн. Водночас майже половину пільгових іпотек (43%) видали саме 2024 року, повідомив Opendatabot 24 липня.