"Зупини або заплати". Ткаченко через локдаун звернувся до влади Києва

Ткаченко заявив, що культура та креативний бізнес найбільше постраждали через пандемію
Фото: Олександр Ткаченко / Facebook
Міністр культури України Олександр Ткаченко назвав спірним рішенням посилення карантинних обмежень у Києві із 20 березня для культурної сфери.

Міністр культури України Олександр Ткаченко 18 березня у Facebook розкритикував рішення Київської міської державної адміністрації (КМДА) про посилення обмежень, пов'язаних із коронавірусною інфекцією.

"Щодо оголошеного локдауну в Києві із 20 березня. Ситуація напружена. Хоч помаранчева зона зберігається, але локдаун для культури та креативних індустрій із 20 березня – однозначно, спірне рішення. Нагадаю, саме культура та креативний бізнес сумлінно дотримувались і дотримуються вимог санепідемобмежень та зазнали найбільших економічних збитків через пандемію COVID-19", – написав міністр.

За словами Ткаченка, ухвалюючи рішення щодо локдауну, "потрібно зважати на наслідки й запропонувати компенсацію за збитки для культури".

"Пане мере, бо чому в цих умовах залишається працювати громадський транспорт – не може бути просто риторичним питанням, погодьтеся. Покажіть свою небайдужість до культурно-креативної сфери. Із боку міністерства, ми готові допомогти", – заявив він.

До свого тексту Ткаченко додав зображення з написом: "КМДА, або зупини, або заплати за локдаун".

Про запровадження локдауну із 20 березня до 9 квітня включно повідомив сьогодні мер Києва Віталій Кличко. У столиці, зокрема, закриють кінотеатри, театри, музеї, концертні зали, обмежать проведення релігійних богослужінь і масових заходів.

Протягом минулої доби в Києві зафіксували 1092 нові випадки COVID-19. Місто опинилось у "помаранчевій" карантинній зоні й лідирує за кількістю виявлених випадків коронавірусу.

Загалом від початку епідемії у країні підтвердили понад 1,5 млн випадків коронавірусної інфекції, померло 29 253 пацієнти, видужало понад 1,24 млн осіб.