Чернівчанин, який заразився коронавірусом, у задовільному стані – МОЗ

Жителя Чернівців помістили в обласну інфекційну лікарню 3 березня після подорожі Італією
Фото: ua.depositphotos.com

Житель Чернівців, який став першою і поки єдиною в Україні людиною, яка заразилася коронавірусом, і далі перебуває в ізоляції, розповів заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Житель Чернівців, який став першою і поки єдиною в Україні людиною, яка заразилася коронавірусною інфекцією, у задовільному стані. Про це під час брифінгу повідомив головний санлікар України, заступник міністра охорони здоров'я Віктор Ляшко, повідомляє кореспондент видання "ГОРДОН".

"Станом на сьогодні в Україні зафіксовано один випадок коронавірусної інфекції, який був зафіксований минулого тижня в Чернівецькій області. Ця людина знаходиться в інфекційній лікарні на ізоляції. Стан стабільний, жодних симптомів до погіршення стану немає. Йому надають симптоматичне лікування. Стан задовільний", – розповів Ляшко.

Заступник міністра додав, що у хворого немає лихоманки, він не скаржиться на погіршення стану.

"Чоловік продовжує знаходитися в ізоляції, оскільки є виділення вірусу, і він буде знаходитися там до того часу, поки лабораторні дослідження не підтвердять, що він перестав виділяти вірус", – зазначив Ляшко.

Жителя Чернівців помістили в обласну інфекційну лікарню 3 березня після подорожі Італією. Цього самого дня його дружину доправили на обсервацію після протестів сусідів. Водночас у жінки не було жодних симптомів захворювання.

9 березня в Чернівцях із підозрою на коронавірус госпіталізували ще одного чоловіка.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу SARS-CoV-2, який спричиняє хворобу COVID-19, медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення. 24 лютого у ВООЗ не відкинули, що вірус може призвести до пандемії, а 9 березня назвали її цілком реальною.

Станом на початок доби 10 березня з моменту початку спалаху нового коронавірусу в Китаї захворіло 80 754 людини, 3136 померли, 59 897 одужали. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, станом на 9 березня за межами Китаю коронавірусною інфекцією заразилося 28 673 людини у 104 країнах. Смертельних випадків – 686. 202 з них протягом останньої доби.