Євросоюз надасть українським волонтерам €4 млн у межах боротьби з COVID-19

ЄС виділить гроші на підтримку волонтерських ініціатив в Україні
Фото: ua.depositphotos.com

Європейська комісія виділить Україні понад €190 млн на боротьбу з поширенням коронавірусної інфекції, з цієї суми €4 млн буде спрямовано на підтримку громадських ініціатив, повідомив глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас.

Пакет допомоги Україні з боку Європейського союзу передбачає виділення €4 млн на підтримку громадських ініціатив у боротьбі з поширенням коронавірусу. Про це глава представництва ЄС в Україні Матті Маасікас сказав у відеозверненні, оприлюдненому 13 квітня у Twitter місії.

"Оскільки більшість громадян самоізолювалася вдома, українське громадянське суспільство зайняло активну позицію. Сьогодні тисячі волонтерів приєдналися до боротьби з коронавірусом. Вони доправляють їжу літнім людям, допомагають учителям працювати онлайн і протидіють дезінформації", – зазначив Маасікас.

8 квітня стало відомо, що Європейська комісія виділить Україні €190 млн для реагування на кризу в галузі охорони здоров'я, зміцнення системи охорони здоров'я та пом'якшення соціально-економічного впливу пандемії. Загалом країнам "Східного партнерства" ЄС спрямує €962 млн.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Загалом станом на ранок 13 квітня COVID-19 підтверджено у 3102 жителів України, 93 з них померли, а 97 одужали.