Марушевська повернула державі 500 грн премії

Марушевська: Вітаю НАЗК і СБУ з доблесною перемогою в боротьбі з корупцією
Фото: Yulia Marushevska / Facebook

Повернувши 500 грн премії, колишній керівник Одеської митниці Юлія Марушевська привітала Нацагентство з питань запобігання корупції і Службу безпеки України "з доблесною перемогою в боротьбі з корупцією".

Колишній керівник Одеської митниці Юлія Марушевська повернула державі премію в 500 грн, через яку Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) і Служба безпеки України (СБУ) підозрювали її в корупції. Про це вона написала у Facebook.

"Почуваюсь завершено. Віддала державі борг за незаконно отриману премію, з усіма відрахуваннями вийшло навіть не 500, а 402 гривні 50 копійок. Вітаю НАЗК і СБУ з доблесною перемогою у боротьбі з корупцією", – йдеться в повідомленні.

Премію у розмірі 500 грн Марушевська отримала до 8 березня. За її словами, вона підписала наказ, який був підготовлений "за бюрократичною традицією відділом персоналу". Наказ передбачав преміювання всіх жінок митниці на 500 грн із нагоди свята.

20 березня 2017 року Малиновський районний суд Одеси виніс виправдувальний вердикт у справі про премію в розмірі 500 грн, яку отримала Марушевська.

Екс-керівник Одеської митниці також висловила здивування, що заяву про нібито виявлене правопорушення написав перший заступник голови СБУ Павло Демчина, який "повинен займатися кримінальними провадженнями про корупцію у великих розмірах, а не дрібною адміністративкою".

У свою чергу, представник Національного агентства з питань запобігання корупції наполягав, що Марушевська порушила законодавство про конфлікт інтересів під час отримання 500 грн премії і повинна понести покарання.

Марушевська очолила Одеську митницю в жовтні 2015 року. Після відставки голови Одеської облдержадміністрації Михайла Саакашвілі 7 листопада 2016 року голова обласної митниці сказала, що, мабуть, їй "також доведеться робити кардинальні кроки". 12 листопада Марушевській повідомили про неповну службову відповідність, а 14 листопада вона подала заяву про звільнення.