"Влада нова, методи старі". Мер Черкас повідомив, що його викликали на допит через пом'якшення карантину

У Черкасах із 1 травня за рішенням виконавчого комітету міської ради послабили карантинні обмеження
Фото: Анатолій Бондаренко / Facebook

Мера Черкас Анатолія Бондаренка викликали на допит у справі про послаблення карантинних заходів у місті.

Мера Черкас Анатолія Бондаренка викликали на допит у поліцію у зв'язку з послабленням карантинних заходів, запроваджених раніше через поширення коронавірусної інфекції COVID-19. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"Свіжа прилетіла... Влада нова, методи старі", – написав мер.

У порядку денному, яким мер супроводив публікацію, повідомляють, що 4 травня о 12.00 Бондаренка викликали на допит у справі про порушення санітарних правил і норм запобігання інфекційним захворюванням за ст. 325 Кримінального кодексу України.

Лідер черкаського осередку "Національного корпусу" Дмитро Кухарчук написав на своїй сторінці у Facebook, що поліція також вручає повістки членам виконавчого комітету міської ради.

У Черкасах із 1 травня за рішенням виконавчого комітету міської ради послаблюють карантинні обмеження. Роботу зможуть поновити магазини непродовольчих товарів (книжкові, будівельні, канцелярські, електроніки тощо), салони краси, перукарні, зоомагазини, майстерні, салони ритуальних послуг і літні майданчики ресторанів. Також жителям міста дозволять доступ у парки, сквери, на ринки та ярмарки. У мерії пояснили, що пішли назустріч представникам бізнесу, які через карантин опинилися на межі виживання.

Глава Міністерства внутрішніх справ України Арсен Аваков 1 травня у Twitter відреагував на послаблення карантину в Черкасах.

Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов заявив, що рішення Черкаської міськради про дострокове пом'якшення карантину наражає на небезпеку життя і здоров'я людей.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

В Україні станом на ранок 1 травня коронавірус підтверджено у 10 861 людини, 272 з них – померли.

Карантин в Україні діє із 12 березня. Через поширення коронавірусної інфекції COVID-19 заборонили масові заходи, закрили навчальні заклади, торговельні центри, магазини (окрім продуктових та аптек), ресторани, кав'ярні й бари, спортивні зали, салони краси та нічні клуби, зупинили авіасполучення з іншими країнами, міжобласні пасажирські перевезення, у Києві, Харкові та Дніпропетровську закрили метро. Роботодавців закликали перевести співробітників на дистанційний режим роботи. 22 квітня карантин продовжили до 11 травня.