Одеський готель відмовляється приймати гостей із Китаю

Правозахисники, опитані "Думской", вважають, що адміністрація готелю порушує українське законодавство
Фото: dumskaya.net

Одеський готель "Каліфорнія" відмовляється селити постояльців із Китаю. Видання "Думская" припускає, що це пов'язано зі спалахом нового коронавірусу в китайському Ухані.

Одеський готель "Каліфорнія", розташований на Єврейській вулиці, відмовляється приймати гостей із Китаю, повідомило 2 лютого видання "Думская".

У холі готелю повісили оголошення: "Просимо вибачення, але проживання у готелі гостям із Китаю заборонено".

Чому готель не приймає гостей із Китаю, в оголошенні не зазначено, але "Думская" вважає, що це пов'язано зі спалахом нового коронавірусу в китайському Ухані.

"Щоправда, прямого авіасполучення з Китаєм в Одеси немає, і навряд чи до закладу ломляться люди, які побували днями в Ухані", – іронізує видання.

Правозахисники, опитані "Думской", вважають, що в діях адміністрації готелю є ознаки кримінального злочину, передбаченого ст. 161 КК України (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або ставлення до релігії).

За даними видання, власником готелю є громадянин США одеського походження Павло Шмуклер.

Уперше новий тип коронавірусу, що спричиняє атипову пневмонію, підтвердили 31 грудня 2019 року в китайському місті Ухань.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення. Станом на 2 лютого, підтверджено 14,5 тис. випадків зараження коронавірусом більш ніж у 20 країнах світу, зокрема 305 – із летальними наслідками.