"Можливо, ми будемо першими". Нетаньяху доручив розробити вакцину від китайського коронавірусу

Нетаньяху сподівається, що ізраїльським ученим вдасться створити вакцину від нового коронавірусу
Фото: EPA

Ізраїль тимчасово заборонив в'їзд у країну громадянам Китаю, заявив прем'єр-міністр Біньямін Нетаньяху. За його словами, заходи, вжиті ізраїльською владою, можуть відкласти поширення вірусу в Ізраїлі, але його поява неминуча.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху доручив ученим розробити вакцину від коронавірусу 2019-nCoV. Як повідомляють на сайті глави ізраїльського уряду, про це він заявив 2 лютого за підсумками наради, присвяченої боротьбі з поширенням вірусної інфекції.

“Я доручив Інституту біології і міністерству охорони здоров'я розробити вакцину проти вірусу. Цілком можливо, якщо ми будемо працювати досить швидко, з відповідним бюджетом і талановитими людьми, Держава Ізраїль буде першою у світі", – сказав він.

Нетаньяху також повідомив, що Ізраїль тимчасово закрив кордон для громадян, які прибувають із Китаю, і розробив заходи щодо ізоляції інфікованих.

“Наша головна мета – відкласти прибуття вірусу в Ізраїль. Я кажу відкласти, тому що його поява неминуча", – вважає ізраїльський прем'єр.

Уперше новий тип коронавірусу, що спричиняє атипову пневмонію, підтвердили 31 грудня 2019 року в китайському місті Ухань.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення. Станом на 2 лютого, підтверджено 14,5 тис. випадків зараження коронавірусом більш ніж у 20 країнах світу, зокрема 305 – із летальним наслідком.