Проти мера Запоріжжя відкрили кримінальне провадження через відмову зупинити громадський транспорт

6 квітня мер Запоріжжя ухвалив рішення, що проїзд у громадському транспорті буде дозволено виключно за перепустками
Фото: depositphotos.com

Мер Запоріжжя Володимир Буряк вважає, що не можна повністю зупиняти транспорт, оскільки є люди, яким необхідно їздити на життєво необхідні процедури.

Проти мера Запоріжжя Володимира Буряка відкрили кримінальне провадження через відмову зупинити в місті роботу громадського транспорту. Про це він сам написав 10 квітня у Facebook.

"Сьогодні зранку до мене в кабінет завітали правоохоронці та вручили повістку за порушеною кримінальною справою. Останнім часом це стало майже звичним явищем. Причина в тому, що міська влада нібито не виконала постанову Кабінету Міністрів щодо зупинення громадського транспорту в місті", – повідомив він.

Мер вважає, що не можна повністю зупиняти транспорт, оскільки є люди, яким необхідно їздити на життєво необхідні процедури, зокрема гемодіаліз, і доглядати за паралізованими або хворими літніми батьками.

Він додав, що порушив перед прем'єр-міністром Денисом Шмигалем питання про розширення переліку осіб, які можуть користуватися громадським транспортом.

Буряк також зазначив, що станом на ранок 10 квітня в місті 20 підтверджених випадків COVID-19, п'ятеро осіб уже одужали, їх виписали з лікарні.

4 квітня МОЗ заявило, що залізничне й автобусне пасажирське сполучення (за винятком службових автобусів) має бути припинено, а також буде продовжено заборону на роботу метрополітенів. Із громадського транспорту зможуть курсувати тільки трамваї та тролейбуси.

Мер Запоріжжя відмовився виконувати розпорядження МОЗ про заборону міських автобусів, а 6 квітня ухвалив рішення, що проїзд у громадському транспорті буде дозволено виключно за перепустками.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість хворих у світі становить 1,62 млн людей, понад 97 тис. померло, вилікували понад 365 тис.