Степанов висунув версію про стрибок захворюваності на COVID-19 цього тижня

Церковні служби називають одним із джерел поширення інфекції
Фото: ЕРА

На четвертий – п'ятий день після Вербної неділі в Україні спостерігали зростання кількості хворих на коронавірусну інфекцію, повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов.

Добові антирекорди захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19 в Україні зумовлені порушенням карантину Вербної неділі. Таку версію на брифінгу 19 квітня висунув міністр охорони здоров'я Максим Степанов, передає кореспондент видання "ГОРДОН".

"На жаль, багато хто не дотримувався наших рекомендацій щодо того, аби залишатися вдома на Вербну неділю і масово не відвідувати богослужіння. У зв'язку з цим прояви були на четвертий – п'ятий день, люди інфікувалися, і ми побачили відразу зростання захворюваності", – сказав Степанов.

Ще однією причиною змін у статистиці, за його словами, стало збільшення кількості тестів методом ПЛР.

"Було близько тисячі, а зараз близько 5 тис. [на день]. Звичайно, більшу кількість людей ми виявляємо, які захворіли на коронавірусну інфекцію", – зазначив міністр.

У Вербну неділю 12 квітня українці масово приходили до церкви і святили вербу, незважаючи на заклик влади дотримуватися карантину, введеного через коронавірус.

14 квітня в Україні було 392 нові випадки COVID-19, 15 квітня – 397, а 16 квітня зафіксували добовий антирекорд – 501 випадок.

Із 18 квітня захворюваність почала спадати; за попередні 24 години виявлено 343 хворих. Загальна кількість інфікованих в Україні станом на 19 квітня становить 5449.