У Чернівецькій області шестеро осіб із COVID-19 перебувають у реанімації

В Україні підтверджено 549 випадків коронавірусної хвороби COVID-19
Фото: EPA

Переважна більшість жителів Буковини з COVID-19, які наразі перебувають у реанімації, старшого віку.

У реанімаційних відділеннях медичних закладів Буковини перебуває семеро пацієнтів. У шістьох із них підтвердили коронавірус, у сьомого поки тільки підозра, повідомляє пресслужба Чернівецької облдержадміністрації у Facebook.

Одному хворому надають допомогу в Сокирянській центральній районній лікарні, іншому – у Глибоцькій ЦРЛ, ще трьом – в обласній клінічній лікарні. У всіх цих хворих підтверджено інфікування COVID-19.

Також двоє пацієнтів перебувають на неінвазивній вентиляції легенів у Чернівецькій міській лікарні №1. В одного з них діагностовано коронавірус, в іншого – підозра на COVID-19.

Окрім того, у тяжкому стані ще двоє пацієнтів. Один із них – у Хотинській ЦРЛ (із підтвердженим COVID-19), і один – у Сторожинецькій ЦРЛ (із підозрою). Обидва на кисневій дотації.

"Переважна більшість цих пацієнтів старшого віку. Як правило, недуга протікає важко у людей, котрі мають супутні патології, наприклад, цукровий діабет, серцево-судинні хвороби або надмірну вагу", – ідеться в повідомленні.

Пізніше в ОДА додали, що 31 березня померло двоє пацієнтів, інфікованих коронавірусом, але не уточнили, хто саме.

Спалах COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 31 березня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 803 тис., із них понад 172 тис. одужало, а 39 014 осіб померли.

В Україні, за даними МОЗ станом на ранок 31 березня, підтверджено 549 випадків коронавірусної хвороби COVID-19, 13 людей померли, вісім одужали.